Parima HAMBURGERI retsept

Hamburger on üks grilltoitude kuningaid ja kui saad hamburgerite tegemise tõeliselt selgeks, on sinu autoriteet grillmeistrina sama hästi kui kindlustatud. Maitsva hamburgeri võti on eelkõige küpsetamises. Maitse ja mahlasus peavad seal sündima.

parim hamburger

4 burksi jaoks vajad:

  •  400 g veisehakkliha

  •  4 tomatit

  •  1 pott salatilehti

  •  4 viilu head juustu

  •  4 slp BBQ kastet

  •  8 riba toorsuitsupeekonit

  •  1 salatisibul

  •  2 tl soolavaba küüslaugupulbrit

  •  Soola ja pipart

Kui ei saa ise hakkliha teha või lasta kusagil teha, siis osta valmis tehtut, soovitavalt pakendatut, sest ei tea kaua lahtine juba lahtine on olnud. Ideaalis võiks rasvasisaldus olla isegi veidi üle 20%, aga meil müüdavad hakklihad on nagu kokku leppinud ja neil on rasva vaid 18%, mis tähendab mitu protsenti vähem mahlasust ja maitset. Kindlasti ära osta burgeritegemiseks nn. delikatess-hakkliha, milles on rasva veel oluliselt vähem. Selline burks jääb kuiv ja paljude maitsenüansside võrra vaesem.

Jaota hakkliha alusele, õrnalt sõrmedega seda laiali ajades. Puista peale värskelt jahvatatud pipra ja küüslaugupulbri segu. Sega õrnalt sõrmede vahel tõstes, hakkliha sisuliselt sõmerdades maitseained sisse.
Tee pätsikesed, võimalikult ühtlase suurusega, et küpsusaste oleks kõigil sama. Ära suru neid liiga tugevasti kokku, vaid patsuta hellalt, jättes hakkliha vahele õhku ja seega võimalusi mahladel väikestesse õõnsustesse koguneda. Kui seda märgata oskad, näed, et pätsi liiga kõvasti kokkusurumine on peaaegu kõigi burksikohtade ühine häda.

Pane küpsema mitte otsese kuumuse kätte, umbes 15-20 minutiks. Lisa kõrval olevatele sütele suitsulaaste. Lase neil rahus küpseda, tulevad mahlasemad ja ühtlase küpsusega. Varsti on need pealt tänu suitsule kergelt pruunikad. Raputa peale mitte väga tagsihoidlikult meresoola, võõpa taimeõliga üle, keera ümber ja korda. Nüüd tõsta need otsese kuumuse kätte ja lase mõne minuti kummaltki poolt pruunistuda.

Rösti kuklid ära (ära osta meil müüdavaid hamburgerikukleid, need on väga pudedad ja ei maitse ka kuigi huvitavalt), pane alumisele poolele törts kastet ja aseta sinna burger peale. Edasi ehita nii nagu süda lustib, burgeri alla ei soovita eriti midagi panna, sest see ei taha seal sees püsida. Ülevalt hoiab seda ju kaheksa sõrme, alt vaid kaks pöialt.



Grillin ka
sotsiaalmeedias