Mis, kes, kus?

placeholder image

Üldiselt tegelen ma kõige muuga  aga vahel, eriti siis kui kõht tühi või on imekombel natukenegi vaba aega või juhtuvad mõlemad asjad korraga… siis teen süüa. Talvel ahjus ja pliidil, aga niipea kui käed külmast ära ei kohmeta ja tuul mütsi peast ei puhu, ajan söed kuumaks ja kukun nende peal kõike muudkui küpsetama. Või siis peaaegu kõike. Nimelt pole ma ligi 10 aastat ühtegi vorsti sussutanud, sest need ei ole minu meelest eriti maitsvad ja neid teha on igav. Sama kehtib ka eelmarineeritud liha osas. Ma ostan ainult värsket maitsestamata liha ja kala, kui plaanin sellest ise midagi küpsetada. Jah, mulle meeldib mässamine, aga tõele au andes tuleb just naturaalsetest toormaterjalidest, nullist tehes ja veidi vaeva nähes kõikse parem toit. Kusjuures “vaev” ei ole ehk õige sõna, sest igasugune vaev tegelikult puudub. Värskes õhus toidutegemine on kõige pingeidmaandavam tegevus maailmas. Noh, kui sa just sõjaväe väliköögis ei tööta, ilmselt.

Otsustasin oma suure uudishimu ja katsetamisvalmiduse läbi saadud infot grillimise, grilltoitude ja kõige sinna juurde kuuluva osas ka teistega jagada. Sest ega’s grillipidu üksi ei peeta.

Kui sul on huvitavaid mõtteid ja tahad neid minuga jagada, kriba
tuleroog ät tuleroog.ee

Ah et kust saab Eestis head BBQ-d? Restoranidest väga hästi ei saagi. Minu meelest ei suuda juba paar aastat Eesti tuntuimad BBQ restoranid mõistlikku toitu pakkuda (jah, päris alguses tehti seal ka hästi, kui asi lihtsalt mälestuses ilusamaks pole läinud), samas kui vähemtuntuid… vist ei olegi? Nii et ikka kellegi kodus, erategija juures võib midagi head hamba alla saada. Muidugi ka oma kodus, kui veidi küpsetada viitsid.

USA BBQ joint

Lisan siia mõne pildi New Yorki BBQ urkast, kuhu kord sattusin ja mis juba välimuse järgi ühestki Euroopa Liidu kehtestatud söögikohareeglist läbi ei saaks.

Saiale seal mingit tähelepanu ei pöörata, see näeb ja maitseb üsna jube, aga BBQ liha, burksid, ribid — see kõik on tähelepanu keskpunktis ja teevad kokkadele au.

Muide, minu “masinapark” ei ole midagi väga uhket, mis tähendab, et kõike, mida ma teen, saad sa ka ise teha ja tõenäoliselt poole paremini. Kasutan küpsetamiseks üht odavat-kehvikut BBQ-ahju, üht iseehitatud grilli ja üht kahe põletiga gaasigrilli FirePlus R2, mis näeb ok välja ja on oma võrdlemisi odava hinna eest küllalt hea kompromiss, ehkki kaugel ideaalsusest.

Keegi mulle ühegi siin avaldatud mõtte ega soovituse eest raha ei ole maksnud.



Grillin ka
sotsiaalmeedias